Yetkinforum'da Kocaman Bir Dünya
 
AnasayfaPortalTakvimSSSAramaÜye ListesiKullanıcı GruplarıKayıt OlGiriş yap

Paylaş | 
 

 Şekerpare :))

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Lp
Yetkindünya Acemi Üye
Yetkindünya Acemi Üye
avatar

Cinsiyet Cinsiyet : Kadın
Mesaj Sayısı Mesaj Sayısı : 18
Tecrübe Puanı Tecrübe Puanı : 117
Rep Puanı Rep Puanı : 5
Doğum tarihi Doğum tarihi : 03/02/96
Kayıt tarihi Kayıt tarihi : 26/08/10
Yaş Yaş : 21
Nerden Nerden : Bursa
İş/Hobiler İş/Hobiler : KitapMüzikFilm
Lakap Lakap : Filozof

MesajKonu: Şekerpare :))   Salı Eyl. 07, 2010 4:35 pm

Bayrama yaklaştık.Ee tabii olarak ev ahalisi hareketlendi.Mutfakta ki telaş almış başını gidiyor.Ramazan'ın gidişinin hüznünü duyarken beri taraftan da bayramın teşrif edişinin mutluluğu içinde olsa gerek her ev kendi çapında ...
Şimdi sizlere küçüklüğümden beri her yapım aşamasına iştirak ettiğim ve büyük bi' aşkla kendiminde yapabildiği millet mutfağımızın enfes tatlısı Şekerpare'nin tarifini mümkün mertebede yapılışını anlatacağımmmm.
(Öğrenci evi dahil bi'çok ortamda rahatlıkla yapılır)

Malzemelerimiz
Şekerpare için:

  • 1 paket margarin, oda sıcaklığında
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 4 yemek kaşığı irmik
  • 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
  • 2 yumurta
  • 4 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Şerbeti için:

  • 3 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • yarım limonun suyu

Üzerlerine:

  • fındık içi

Şekerparelerin hazırlanması:
1. 1 paket yumuşak margarin, 1 su bardağı pudra şekeri, 4 yemek kaşığı
irmik, 2 yemek kaşığı hindistan cevizi, 2 yumurta, 4 su bardağı un, 1
paket vanilya ve 1 paket kabartma tozunu karıştırarak yumuşak bir hamur
elde edin. (unu her zamanki gibi azar azar ekleyin.)

2. Hamurdan kurabiye yapar gibi küçük parçalar alıp hafif düzleyin. Hepsini tepsiye dizip üzerlerine birer fındık yerleştirin.

3. Önceden ısıtılmış fırında pişirin.

Şerbetin hazırlanması:
1. 3 su bardağı şekeri ve 4 su bardağı suyu küçük bir tencerede
kaynatın. Kaynadıktan 5 dakika sonra yarım limonun suyunu ekleyip kısa
bir süre daha kaynatın.

2. Ateşten alıp ılıtın.

3. Şekerpareler piştiği zaman fırından çıkarıp 3 dakika bekletin. 3
dakika sonunda ılık olan şerbeti (püf noktası; şekerpareler sıcak,
şerbet ılık olmalı) şekerparelerin üzerine gezdirin.

4. Tepsinin üzerine başka bir tepsi kapatıp servis yapacağınız zamana kadar bekletin.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör
LoRdOfCpU
Yetkindünya İlerleyen Üye
Yetkindünya İlerleyen Üye
avatar

Cinsiyet Cinsiyet : Erkek
Mesaj Sayısı Mesaj Sayısı : 43
Tecrübe Puanı Tecrübe Puanı : 309
Rep Puanı Rep Puanı : 5
Doğum tarihi Doğum tarihi : 06/06/94
Kayıt tarihi Kayıt tarihi : 11/08/10
Yaş Yaş : 23
Nerden Nerden : mekan !! BURSA !!
İş/Hobiler İş/Hobiler : pc , okul var bide vs.
Lakap Lakap : ----

MesajKonu: Geri: Şekerpare :))   Salı Eyl. 07, 2010 11:11 pm

Baklavayı tek geçerim Wink
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör http://yetkindunya.forum.st/forum.htm
Admin
Ms.DangeR
Ms.DangeR
avatar

Cinsiyet Cinsiyet : Erkek
Mesaj Sayısı Mesaj Sayısı : 68
Tecrübe Puanı Tecrübe Puanı : 433
Rep Puanı Rep Puanı : 8
Doğum tarihi Doğum tarihi : 23/03/94
Kayıt tarihi Kayıt tarihi : 11/08/10
Yaş Yaş : 23
Nerden Nerden : Türkiye
İş/Hobiler İş/Hobiler : Pc,internet,destek.
Lakap Lakap : Admin

MesajKonu: Geri: Şekerpare :))   Çarş. Eyl. 08, 2010 12:15 pm

kadayıf for ever Very Happy baklava çok ağır
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör http://yetkindunya.forum.st
 
Şekerpare :))
Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Yetkindünya :: YETKİNDÜNYA-HER TELDEN DÜNYA :: YEMEK DÜNYASI-
Buraya geçin: