Bayrama yaklaştık.Ee tabii olarak ev ahalisi hareketlendi.Mutfakta ki telaş almış başını gidiyor.Ramazan'ın gidişinin hüznünü duyarken beri taraftan da bayramın teşrif edişinin mutluluğu içinde olsa gerek her ev kendi çapında ...
Şimdi sizlere küçüklüğümden beri her yapım aşamasına iştirak ettiğim ve büyük bi' aşkla kendiminde yapabildiği millet mutfağımızın enfes tatlısı Şekerpare'nin tarifini mümkün mertebede yapılışını anlatacağımmmm.
(Öğrenci evi dahil bi'çok ortamda rahatlıkla yapılır)
Malzemelerimiz
Şekerpare için:
- 1 paket margarin, oda sıcaklığında
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 4 yemek kaşığı irmik
- 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
- 2 yumurta
- 4 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Şerbeti için:
- 3 su bardağı şeker
- 4 su bardağı su
- yarım limonun suyu
Üzerlerine:
Şekerparelerin hazırlanması:1. 1 paket yumuşak margarin, 1 su bardağı pudra şekeri, 4 yemek kaşığı
irmik, 2 yemek kaşığı hindistan cevizi, 2 yumurta, 4 su bardağı un, 1
paket vanilya ve 1 paket kabartma tozunu karıştırarak yumuşak bir hamur
elde edin. (unu her zamanki gibi azar azar ekleyin.)
2. Hamurdan kurabiye yapar gibi küçük parçalar alıp hafif düzleyin. Hepsini tepsiye dizip üzerlerine birer fındık yerleştirin.
3. Önceden ısıtılmış fırında pişirin.
Şerbetin hazırlanması:1. 3 su bardağı şekeri ve 4 su bardağı suyu küçük bir tencerede
kaynatın. Kaynadıktan 5 dakika sonra yarım limonun suyunu ekleyip kısa
bir süre daha kaynatın.
2. Ateşten alıp ılıtın.
3. Şekerpareler piştiği zaman fırından çıkarıp 3 dakika bekletin. 3
dakika sonunda ılık olan şerbeti (püf noktası; şekerpareler sıcak,
şerbet ılık olmalı) şekerparelerin üzerine gezdirin.
4. Tepsinin üzerine başka bir tepsi kapatıp servis yapacağınız zamana kadar bekletin.